Czym jest współkonkurencja?
Konkurencyjność przedsiębiorstwa "... jest mechanizmem wiodącym do ciągłego poprawiania sytuacji klientów". Przedsiębiorstwo musi być przygotowane do przedstawiania oferty korzystniejszej od innych pod względem ceny, jakości lub charakterystyk wpływających na decyzje zawarcia transakcji. W znaczeniu potocznym konkurencja to rywalizacja bądź współzawodnictwo między dwoma (lub większą liczbą) bardziej lub mniej dorównującymi sobie rywalami. Konkurencyjność jako cecha egzogeniczna jest ściśle powiązana z innowacyjnością przedsiębiorstwa, immanentnie uzależnioną od uwarunkowań endogenicznych jego funkcjonowania.
Badania prowadzone w zakresie konkurencyjności przedsiębiorstw przemysłu spożywczego w Polsce wskazują na duży dystans potencjału w stosunku do potrzeb osiągania standardów UE.
Współczesne tendencje w przemyśle paszowym, wynikające ze zmieniających się wymagań odbiorców, wpłynęły na przemiany w procesie produkcji i składowania komponentów paszowych.
Analiza światowych trendów rozwojowych obserwowanych w obszarach mechanicznej inżynierii materiałów ziarnistych jednoznacznie wykazuje, że gwałtownie wzrasta zainteresowanie technologiami pneumatycznymi, określanymi również mianem tzw. technologii "suchych".
Pierwszy bochenek chleba trafił do poznaniaków 30 listopada 1908 roku, kiedy to zaczęła działać spółdzielnia piekarska założona przez kupców z Towarzystwa Handlowego Wiktuałów. Od 1 stycznia 1997 roku spółdzielnia funkcjonuje pod nazwą FAWOR.
System wymiennego osprzętu roboczego podnośnika - cz. 2
Opracowano szeroki asortyment osprzętów roboczych i specjalnych zespołów, które są na wózku podnośnikowym celem umożliwienia wykonywania różnorodnego zakresu prac. Wyposażenie to może być zamontowane na stałe lub okresowo, w zależności od jego zastosowania.