logistyka.net.pl - wortal logistyczny | logistyka | e-logistyka | TSL

PARTNER PORTALU:

A+ A A-

Zagrożenia dla bezpieczeństwa żywności

Rodzaj wydarzenia: seminarium

Data rozpoczęcia: 2012-11-16

Data zakończenia: 2012-11-17

Miejsce konferencji: Warszawa, Centrum Konferencyjno-Szkoleniowe, ul. Bobrowiecka 9

Organizator: Biuro Promocji Jakości Sp. z o.o.

Zagrożenia biologiczne, fizyczne, chemiczne, alergeny, niewłaściwe etykietowanie żywności, nieskuteczny nadzór nad niewielkimi zakładami, niewłaściwe postępowanie administracyjne mogą przyczynić się do powstania niebezpiecznych sytuacji dla konsumentów żywności.

Podczas seminarium szkoleniowego uczestnicy zapoznają się z takimi zagadnieniami jak:
- Alergeny w zakładzie produkcyjnym.
- Zagrożenia fizyczne i chemiczne.
- Pasteryzacja i sterylizacja żywności.
- Nadzór urzędowy nad bezpieczeństwem żywności.
- Etykietowanie żywności według nowych przepisów Unii Europejskiej.
- Projekt europejskiej normy w zakresie usług ochrony przed szkodnikami.
- Postępowanie w przypadku zagrożenia zdrowia ludzi.

Więcej informacji jest dostępnych na stronie www seminarium oraz tutaj.

Z ostatniej chwili

  • 1
  • 2
  • 3

Trwa konferencja E-Administracja dla Biznesu

Trwa konferencja E-Administracja dla Biznesu

Konferencja e-Administracja dla Biznesu zgromadziła ponad 200 uczestników zainteresowanych wdrażaniem faktury elektronicznej w sferze finansów...

Flotowy pakiet bezpieczeństwa euroShell

Flotowy pakiet bezpieczeństwa euroShell

Ochrona przed nadużyciami, monitorowanie transakcji oraz pomoc w bieżącej kontroli wydatków floty składają się na...

Cluj-Napoca - nowy oddział Grupy Raben w Rumunii

Cluj-Napoca - nowy oddział Grupy Raben w Rumunii

15 maja 2017 roku Grupa Raben otwiera nowy oddział w Rumunii. Dzięki niemu klienci Raben...

 Instytut Logistyki i Magazynowania

Logowanie

LOGOWANIE

Rejestracja

Rejestracja użytkownika
lub Anuluj