logistyka.net.pl - wortal logistyczny | logistyka | e-logistyka | TSL

PARTNER PORTALU:

A+ A A-

Zagrożenia dla bezpieczeństwa żywności

Rodzaj wydarzenia: seminarium

Data rozpoczęcia: 2012-11-16

Data zakończenia: 2012-11-17

Miejsce konferencji: Warszawa, Centrum Konferencyjno-Szkoleniowe, ul. Bobrowiecka 9

Organizator: Biuro Promocji Jakości Sp. z o.o.

Zagrożenia biologiczne, fizyczne, chemiczne, alergeny, niewłaściwe etykietowanie żywności, nieskuteczny nadzór nad niewielkimi zakładami, niewłaściwe postępowanie administracyjne mogą przyczynić się do powstania niebezpiecznych sytuacji dla konsumentów żywności.

Podczas seminarium szkoleniowego uczestnicy zapoznają się z takimi zagadnieniami jak:
- Alergeny w zakładzie produkcyjnym.
- Zagrożenia fizyczne i chemiczne.
- Pasteryzacja i sterylizacja żywności.
- Nadzór urzędowy nad bezpieczeństwem żywności.
- Etykietowanie żywności według nowych przepisów Unii Europejskiej.
- Projekt europejskiej normy w zakresie usług ochrony przed szkodnikami.
- Postępowanie w przypadku zagrożenia zdrowia ludzi.

Więcej informacji jest dostępnych na stronie www seminarium oraz tutaj.

Z ostatniej chwili

  • 1
  • 2
  • 3

Globalne partnerstwo Grupy DP DHL i Gavi

Globalne partnerstwo Grupy DP DHL i Gavi

Grupa Deutsche Post DHL oraz Gavi, Sojusz na rzecz Szczepień, nawiązały globalne partnerstwo, którego celem...

Waimea Holding S.A. - podsumowania i plany

Waimea Holding S.A. - podsumowania i plany

Waimea Holding S.A. - deweloper powierzchni magazynowych i przemysłowych - podsumowuje 2016 rok i planuje...

Dachser podejmuje megawyzwania logistyczne w megamiastach

Dachser podejmuje megawyzwania logistyczne w megamiastach

Dachser poszukuje innowacyjnych rozwiązań w zakresie obsługi ostatniego etapu łańcucha dostaw w wielkich europejskich metropoliach....

 Instytut Logistyki i Magazynowania

Logowanie

LOGOWANIE

Rejestracja

Rejestracja użytkownika
lub Anuluj