logistyka.net.pl - wortal logistyczny | logistyka | e-logistyka | TSL

PARTNER PORTALU:

A+ A A-

Zagrożenia dla bezpieczeństwa żywności

Rodzaj wydarzenia: seminarium

Data rozpoczęcia: 2012-11-16

Data zakończenia: 2012-11-17

Miejsce konferencji: Warszawa, Centrum Konferencyjno-Szkoleniowe, ul. Bobrowiecka 9

Organizator: Biuro Promocji Jakości Sp. z o.o.

Zagrożenia biologiczne, fizyczne, chemiczne, alergeny, niewłaściwe etykietowanie żywności, nieskuteczny nadzór nad niewielkimi zakładami, niewłaściwe postępowanie administracyjne mogą przyczynić się do powstania niebezpiecznych sytuacji dla konsumentów żywności.

Podczas seminarium szkoleniowego uczestnicy zapoznają się z takimi zagadnieniami jak:
- Alergeny w zakładzie produkcyjnym.
- Zagrożenia fizyczne i chemiczne.
- Pasteryzacja i sterylizacja żywności.
- Nadzór urzędowy nad bezpieczeństwem żywności.
- Etykietowanie żywności według nowych przepisów Unii Europejskiej.
- Projekt europejskiej normy w zakresie usług ochrony przed szkodnikami.
- Postępowanie w przypadku zagrożenia zdrowia ludzi.

Więcej informacji jest dostępnych na stronie www seminarium oraz tutaj.

Z ostatniej chwili

  • 1
  • 2
  • 3

UPS zwiększa pojemność w połączeniach lotniczych w południowej Polsce

UPS zwiększa pojemność w połączeniach lotniczych w południowej Polsce

Firma UPS zwiększyła pojemność samolotu kursującego między Katowicami a europejskim lotniczym centrum logistycznym w Kolonii....

Na Śląsku coraz popularniejsze magazyny samoobsługowe

Na Śląsku coraz popularniejsze magazyny samoobsługowe

Przechowywanie przedmiotów w „hotelach dla rzeczy”, jak często nazywa się magazyny samoobsługowe, staje się coraz...

6. Forum Kobiet w Logistyce o wartości dodanej i retencji…

6. Forum Kobiet w Logistyce o wartości dodanej i retencji klienta

„Logistyka +” czyli wszystko o wartości dodanej i retencji klienta - dyskutować o tym będą...

 Instytut Logistyki i Magazynowania

Logowanie

LOGOWANIE

Rejestracja

Rejestracja użytkownika
lub Anuluj