logistyka.net.pl - wortal logistyczny | logistyka | e-logistyka | TSL

PARTNER PORTALU:

A+ A A-

Zagrożenia dla bezpieczeństwa żywności

Rodzaj wydarzenia: seminarium

Data rozpoczęcia: 2012-11-16

Data zakończenia: 2012-11-17

Miejsce konferencji: Warszawa, Centrum Konferencyjno-Szkoleniowe, ul. Bobrowiecka 9

Organizator: Biuro Promocji Jakości Sp. z o.o.

Zagrożenia biologiczne, fizyczne, chemiczne, alergeny, niewłaściwe etykietowanie żywności, nieskuteczny nadzór nad niewielkimi zakładami, niewłaściwe postępowanie administracyjne mogą przyczynić się do powstania niebezpiecznych sytuacji dla konsumentów żywności.

Podczas seminarium szkoleniowego uczestnicy zapoznają się z takimi zagadnieniami jak:
- Alergeny w zakładzie produkcyjnym.
- Zagrożenia fizyczne i chemiczne.
- Pasteryzacja i sterylizacja żywności.
- Nadzór urzędowy nad bezpieczeństwem żywności.
- Etykietowanie żywności według nowych przepisów Unii Europejskiej.
- Projekt europejskiej normy w zakresie usług ochrony przed szkodnikami.
- Postępowanie w przypadku zagrożenia zdrowia ludzi.

Więcej informacji jest dostępnych na stronie www seminarium oraz tutaj.

Z ostatniej chwili

  • 1
  • 2
  • 3

Nowy oddział Dachser w Austrii

Nowy oddział Dachser w Austrii

Dachser, jeden z wiodących operatorów logistycznych na świecie, buduje nowy oddział w miejscowości Stans położonej...

DTW Logistics podsumowuje roczną działalność oddziału w Będzinie

DTW Logistics podsumowuje roczną działalność oddziału w Będzinie

DTW Logistics, polski operator logistyczny specjalizujący się w logistyce kontraktowej, transporcie i spedycji międzynarodowej, podsumował...

Druga edycja konferencji eDelivery już wkrótce!

Druga edycja konferencji eDelivery już wkrótce!

eDelivery 2017 to już druga edycja konferencji o posprzedażowej obsłudze klienta w e-commerce. Przeznaczona jest...

 Instytut Logistyki i Magazynowania

Logowanie

LOGOWANIE

Rejestracja

Rejestracja użytkownika
lub Anuluj