logistyka.net.pl - wortal logistyczny | logistyka | e-logistyka | TSL

       WYDAWCA            PARTNER PORTALU

   

A+ A A-
Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie

TEMAT: Logistyka w gastronomii- prośba o pomoc

Logistyka w gastronomii- prośba o pomoc 4 lata 8 miesiąc temu #4097

  • lsquad
  • lsquad Avatar
  • Offline
  • Fresh Boarder
  • Posty: 6
  • Oklaski: 0
Witam.
Mam pewien problem. Potrzebuję do szkoły kilku zadań logistycznych jakie mogą być wykonywane w gastronomii (sporej restauracji). Dostałem takie zadanie w "nagrodę" od nauczyciela. Sam wpadłem na zaledwie kilka a mianowicie dostawy towaru (faktury Vat, WZ itd.), rotacja towaru w magazynach (FIFO) i tutaj zaczynają się schody. Mógłby mi ktoś pomóc i uzyskać kilka dodatkowych podpunktów? Nie musi być tego ogrom max 10 i np. jednozdaniowe wyjaśnienie. Byłbym mega wdzięczny. Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Odp: Logistyka w gastronomii- prośba o pomoc 4 lata 8 miesiąc temu #4109

  • Lukasz
  • Lukasz Avatar
  • Offline
  • Administrator
  • Posty: 3186
  • Otrzymane podziękowania: 143
  • Oklaski: 136
Witam,

wg mnie warto się jeszcze zastanowić nad logistyką zwrotną (odpadów), czyli ekologistyką, w tej branży to może być ciekawe zagadnienie. Ważne też będzie zarządzanie jakością (HACCP, ISO itd.).
Innym ciekawym zgadnienieniem w gastronomii może być np. planowanie tras dostaw dla kurierów dostarczających potrawy na wynos.
To tylko pierwsze przykłady jakie przychodzą mi do głowy.

Życzę powodzenia i pozdrawiam
ŁP
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.
Czas generowania strony: 0.107 s.

 Instytut Logistyki i Magazynowania

Logowanie

LOGOWANIE

Rejestracja

Rejestracja użytkownika
lub Anuluj