A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 0-9

Wybrane punkty ryzyka transportowanych produktów żywnościowych

Autor: Sokołowski Grzegorz
Źródło: Przemysł Spożywczy 2017 nr 7, s. 17-18
Rok wydania: 2017
Streszczenie:

W artykule przedstawiono kwestie bezpieczeństwa żywności i wybrane problemy, z którymi można się spotkać w procesach związanych z transportem tych produktów. W artykule opisano aspekt identyfikowalności produktów żywnościowych transportowanych w łańcuchu dostaw. W szczególności scharakteryzowano problemy zdefiniowane w obszarze przyjęć do centrum dystrybucyjnego (CD) sieci handlowej i wydawania towarów z CD do sklepów, identyfikowainość to zdolność śledzenia (odtworzenia historii) przepływu dóbr w łańcuchach dostaw wraz z rejestracją parametrów identyfikujących te dobra oraz wszystkie lokalizacje objęte tym przepływem.

Słowa kluczowe: żywność, produkty spożywcze,transport, ryzyko,traceability, łańcuchy dostaw, AI, automatyczna identyfikacja
Located in: Publikacja
Powered by Sigsiu.NET

Projekt BiLog jest realizowany w ramach Programu „Kreator innowacyjności - wsparcie innowacyjnej przedsiębiorczości akademickiej
i uzyskał dofinansowanie Narodowego Centrum Badań i Rozwoju w porozumieniu z Ministerstwem Nauki i Szkolnictwa Wyższego.