A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 0-9

Prototypowanie innowacyjnych rozwiązań przez firmy Klastra Spożywczego

Autor: Sokołowski Grzegorz
Źródło: Logistyka 2018 nr 5, s. 81-82
Rok wydania: 2018
Streszczenie:

W 2017 roku Klaster Spożywczy Południowej Wielkopolski, którego członkami są firmy głównie z obszaru Kalisza, realizował projekt związany z Koncepcją innowacyjnego rozwiązania dla efektywnego zarządzania identyfikowalnością. Wykonawcą tego projektu był Instytut Logistyki i Magazynowania. W 2018 roku Klaster kontynuował działania w tym zakresie poprzez realizację kolejnego projektu, dofinansowanego w ramach Konkursu „WSPÓŁPRACA IOB - BIZNES - NAUKA. EDYCJA 2018”. Bezpośrednim celem tegorocznego projektu była walidacja wyników uzyskanych w poprzednim projekcie poprzez zastosowanie metody prototypowania rozwiązania obsługującego wybrane procesy. Symulacja procesów i ich prototypowanie umożliwiły przedsiębiorstwom sprawdzenie praktyczności rekomendowanych, innowacyjnych rozwiązań, których celem jest efektywne zarządzanie identyfikowalnością.

Słowa kluczowe: klastry spożywcze, identyfikowalność, projekty, Instytut Logistyki i Magazynowania, klastry
Located in: Publikacja
Powered by Sigsiu.NET

Projekt BiLog jest realizowany w ramach Programu „Kreator innowacyjności - wsparcie innowacyjnej przedsiębiorczości akademickiej
i uzyskał dofinansowanie Narodowego Centrum Badań i Rozwoju w porozumieniu z Ministerstwem Nauki i Szkolnictwa Wyższego.