Zaloguj się

Jak sprzedawać żywność zgodnie z Rozporządzeniem UE nr 1169/2011?

Rodzaj wydarzenia: warsztaty

Data rozpoczęcia: 2014-09-29

Data zakończenia: 2014-09-29

Miejsce konferencji: Poznań, Międzynarodowe Targi Poznańskie, paw. 15, sala 1A

Organizator: Instytut Logistyki i Magazynowania

W imieniu organizatorów zapraszamy firmy z branży spożywczej (szczególnie: producentów, dystrybutorów, sklepy internetowe i sieci handlowe) do udziału w bezpłatnym warsztacie poświęconym aktualnym problemom związanym z wdrażaniem Rozporządzenia UE nr 1169/2011.



Rozporządzenie wprowadza konieczność zmian na etykietach środków spożywczych. A zmiany są istotne i obejmują m.in. odpowiedzialność za produkt, nazwę produktu, wykaz składników, obowiązkowe znakowanie wartością odżywczą, wdrożenie nowych zasad czytelności opakowań, podkreślanie obecności alergenów, wskazywanie pochodzenia produktu. Nowe przepisy o znakowaniu żywności wejdą w życie już 13 grudnia 2014 roku, a dotyczą nie tylko produktów sprzedawanych w tradycyjnych sklepach, ale także tych dostępnych w Internecie, gdzie Polacy coraz chętniej robią zakupy spożywcze. W szczególności sklepy internetowe mają przed sobą sporo przygotowań, ponieważ muszą zadbać o bardziej rozbudowane niż dotychczas informacje o produktach.

Termin: 29 września 2014, godz. 10:30 – 13:00 (w ramach targów POLAGRA Food)

Udział bezpłatny!

Więcej informacji oraz formularz zgłoszeniowy jest dostępny na stronie www warsztatów.