Zaloguj się

AKTUALNOŚCI BRANŻOWE

Dzień Otwarty Stena Line - czyli zwiedzanie wielkiego statku i super ceny na rejsy do Szwecji

Jak zobaczyć mostek kapitański na żywo? Raz w roku jest taka szansa! Podczas Dnia Otwartego Stena Line można nie tylko zobaczyć statek Stena Spirit od środka, ale też upolować rejsy na lato w wyjątkowych cenach. Już 2 czerwca (piątek) na terminalu Stena Line w Gdyni na zwiedzających czeka wielki statek oraz atrakcje dla całej rodziny, plac zabaw dla najmłodszych, ciekawe warsztaty. A do tego będzie można skorzystać z wyprzedaży wycieczek na lato.

ORLEN oferuje na stacjach tankowanie wodoru

Pierwszy pilotażowy punkt dla aut zasilanych wodorem w Grupie ORLEN został uruchomiony na niemieckiej stacji koncernu działającej pod marką star, w miejscowości Mülheim. To kolejny etap realizacji strategii segmentu Detalu PKN ORLEN, uwzględniającej globalne megatrendy i zmierzającej do zapewnienia klientom jak najszerszej oferty. Partnerem projektu jest Air Liquide, światowy lider w dziedzinie paliw gazowych, technologii i usług dla przemysłu.

FedEx wraz UEFA for Children stworzyły dziecięcą eskortę na mecz finałowy Ligi Europy UEFA

FedEx Express, firma świadcząca usługi przewozów ekspresowych, wraz z Fundacją UEFA for Children i szwedzkimi organizacjami charytatywnymi, stworzyły dziecięcą eskortę na finał rozgrywek Ligi Europy. Dzieci towarzyszyły piłkarzom Manchesteru United i Ajaxu Amsterdam w drodze na murawę stadionu Friends Arena w Sztokholmie.

Dzień Burgera, czyli jak przebiega proces logistyki żywności na przykładzie QSL Polska i Bobby Burger

28 maja będziemy obchodzić Światowy Dzień Burgera - dania, które cieszy się coraz większą popularnością także w Polsce. Pierwszego burgera przyrządzono już w 1838 roku, w jednej z amerykańskich restauracji. Jaką drogę przebywają poszczególne składniki burgera, zanim trafi on na talerz konsumenta? Firma logistyczna Quick Service Logistics Polska oraz sieć restauracji Bobby Burger, na przykładzie swojego najpopularniejszego burgera, postanowiły  pokazać ten proces - od skompletowania poszczególnych produktów, poprzez ich transport, aż do momentu podania gotowego dania.

Subskrybuj to źródło RSS